Girl Power- cum poti da mai multa incredere in sine fiicei tale?
Sa ai incredere in sine nu este un lucru innascut. Iar fetele si baietii sunt diferiti atunci cand vine vorba despre incredere. Foarte multe fete nu au incredere in sine, un lucru care le poate fragiliza atunci cand vine vorba despre alegerile lor de mai tarziu.
In plus, ajung sa isi piarda increderea in sine mai ales atunci cand ajung la pubertate. Dar increderea este asigurarea vietii lor viitoare.
Iubire, priviri si managaieri… asigura-te de faptul ca pleaca cu bazele cele mai bune. In ochii plini de dragoste ai mamei sale, o fetita va gasi certitudinea ca este iubita si ca este unica. Aceasta privire o ajuta sa fie mai mandra si sa se simta in siguranta.
Pentru ca o fetita sa fie cea mai increzatoare, trebuie ca mama sa sa raspunda nevoilor sale, sa ii calmeze plansetele sau durerile cu o mangaiere sau cu o vorba buna.
Explorarea lumii- stimuleaza tentativele sale. De indata ce un copil incepe sa exploreze lumea, acesta trebuie sa fie incurajat. Si avand cea mai mare incredere in ea, o vei ajuta si pe ea sa fie cea mai increzatoare. Este foarte important ca un copil sa fie impins inspre exterior si autonomie.
Incurajeaza viata sa sociala. Cand incepe gradinita, o fetita de confrunta cu viata de grup, cu o alta dimensiune a stimei de sine. Primele experiente sunt deci capitale. Pentru ca fetita ta sa fie cat mai sociabila, incurajeaza intalnirile cu alti copii acasa, in parc, la locurile de joaca sau la aniversari.
Da exemplu in calitate de parinte. Increderea in sine este un lucru care se transmite deci parintii trebuie sa fie cel mai bun model. Un copil invata si actioneaza mai intai prin mimetism. Atitudinea sa de incredere in fata lumii va fi deci influentata de cea a parintilor sai. La fel si in ceea ce priveste deschiderea sociala. Un copil cu parinti sociabili va fi si el la fel.
Acasa- o fetita trebuie sa fie cat mai autonoma. Cu cat va avea mai multe ocazii sa ia anumite initiative, cu atat va avea mai multa stima de sine. Trebuie deci sa fie responsabilizata de la cele mai mici varste, cu sarcini sau misiuni mai usoare mai intai si mici provocari de trecut. Si valorizand chiar si cel mai mic succes, ii vei gadila ego-ul. Si esecurile, care fac si ele parte din viata, trebuie trecute cu vederea.