Exista depozite in aproape fiecare firma de productie si comert. Prezenta ferestrelor in aceste depozite are un efect pozitiv asupra starii de spirit la lucru si a starii generale a angajatilor. Si invers, sederea intr-o camera interioara cu iluminare artificiala afecteaza negativ psihicul si reduce performanta personalului. Iar prezenta ferestelor la depozite impune utilizarea rulourilor exterioare.
Depozitele sunt spatii destinate stocarii diverselor materiale, materii prime, produse finite, etc. Expunerea la soare a unor produse este nedorita si uneori pur si simplu interzisa. Prin urmare, rulourile metalice sunt o modalitate ideala de a proteja depozitul impotriva patrunderii luminii. Aceste dispozitive cu tehnologie de ultima ora ajuta la controlul si reglarea cantitatii de lumina dintr-o incinta.
Fiecare proprietar (manager, administrator) al unui depozit isi pune inevitabil intrebarea, care rulouri exterioare sunt mai bune? Nu cu mult timp in urma, acest lucru nu era dificil, deoarece alegerea era simpla. Acum, piata moderna ofera o multime de variante. Cel mai usor mod este sa achizitionati rulouri obisnuite din aluminiu sau plastic pentru un depozit.
Acestea practic nu necesita intretinere, nu au nevoie de spalare si curatare regulata. Ar trebui sa stergeti doar periodic lamelele cu o carpa umeda sau sa le aspirati cu un aspirator. Dupa o procedura atat de simpla, arata ca noi. In plus, sunt destul de ieftine.
Alte avantaje ale rulourilor exterioare din plastic sau aluminiu pentru depozite
- rezistenta la deteriorare mecanica si deformare;
- usurinta in utilizare;
- rezistenta la temperaturi scazute si ridicate;
- neafectate de decolorarea soarelui;
- rezistente la umezeala;
- nu reactioneaza la substantele agresive (chimicale, putregai, mucegai).
Cel mai bine este sa instalati rulouri metalice pe ferestrele depozitelor. Pe langa protejarea si decorarea ferestrelor, rulourile din aluminiu sunt folosite cu succes ca si compartimentari in incinta. Aceasta optiune rezolva perfect problema zonei si delimitarii diferitelor sectoare ale depozitului. Un rulou metalic va permite sa economisiti nu numai spatiu, ci si bugetul. La urma urmei, instalarea rulourilor este mai ieftina decat constructia unui perete principal sau a unui compartiment interior.
Materiale utilizate
Plasticul si metalul sunt cel mai adesea folosite ca baza pentru productia de lamele. Aceste materiale se disting prin lipsa de pretentii, durata lunga de viata si fiabilitate. In depozitele in care sunt stocate produse inflamabile si exista un risc mare de incendiu, trebuie instalate rulourile din aluminiu. Au un singur dezavantaj – intr-un curent de aer, lamelele metalice se lovesc zgomotos unele de altele.
Antreprenorii se straduiesc intotdeauna sa economiseasca bani, asa ca rulourile exterioare mai simple si mai ieftine sunt de obicei alese pentru depozite. Pretul final de achizitie este influentat de marimea structurii, materialele principale si tipul mecanismului de deschidere / inchidere. De exemplu, rulourile manuale sunt mai ieftine decat modelele automate. Dar, cu toate acestea, atunci cand aleg un mecanism, expertii in domeniu recomanda comoditatea in utilizare la depozit in dauna economiei.