Sunteti ingrijorat ca mancarea pe care o consumati poate fi daunatoare pentru dvs. si familia dvs.? Cu stirile despre alimentele modificate genetic (modificate genetic), sanatatea sperieturilor legate de consumul de carne de vita, substantele chimice din alimentele care afecteaza sanatatea oamenilor si inteligenta copiilor, nu este de mirare ca multi cauta alimentele organice ca optiune.
Ce este agricultura organica?
Agricultura ecologica produce alimente vegetale si animale fara utilizarea excesiva a substantelor chimice. Se concentreaza pe utilizarea solului fertil impreuna cu o varietate de culturi pentru a mentine conditii de crestere sanatoase, care produc un aliment cu mai multi nutrienti si mai putine substante chimice decat alimentele comerciale tipice. Agricultura ecologica interzice cultivarea alimentelor modificate genetic, o problema controversata in randul cultivatorilor comerciali.
Animalele crescute in ferme organice sunt tratate corespunzator cu spatiu pentru a se comporta ca animalele si sunt hranite cu surse de hrana sanatoasa care nu sunt incarcate cu droguri si alte substante chimice.
Care sunt avantajele?
Unul dintre beneficiile obisnuite proclamate cu privire la alimentele organice este ca au un gust mai bun – dar exista multe alte beneficii la incorporarea alimentelor organice in dieta ta. Pe langa beneficiile fizice pentru dvs., exista beneficii pentru mediu si beneficii pentru animale si oameni care traiesc si lucreaza in ferme.
Beneficii pentru sanatate
Alimentele organice impiedica oamenii sa ingereze cantitati regulate de pesticide si insecticide care se gasesc frecvent in produsele comerciale. Animalelor nu li se administreaza in mod obisnuit antibiotice si alte medicamente care intra in alimentarea oamenilor. Unele cercetari sugereaza ca aceasta utilizare excesiva a substantelor chimice in alimente poate fi legata de cresterea problemelor de sanatate si interfereaza cu dezvoltarea sanatoasa a copiilor.
Avantaje pentru mediu
Alimentele organice protejeaza, de asemenea, planeta. Agricultura ecologica asigura ca biodiversitatea ramane disponibila in alimentele pe care le consumam si in viata salbatica care traieste in ferme. Fructele si legumele sunt disponibile in mod natural in 100 de soiuri. Cultivarea comerciala limiteaza varietatea fiecarui aliment disponibil prin producerea in serie a doar o mana. Multe specii de pasari, insecte si alte animale sunt afectate de substantele chimice si de conditiile agricole utilizate in cultivarea alimentelor comerciale.
Fermele organice cultiva un amestec de culturi si promoveaza un ecosistem echilibrat, inclusiv insecte care protejeaza culturile de daunatori si viermi si alte microorganisme care fertilizeaza solul.
Avantaje pentru oameni si animale
Agricultura ecologică este considerată agricultură „durabilă”. Lucrătorii și animalele nu sunt la fel de expuse la toxine periculoase sau condiții de muncă și de viață. Acest lucru le permite oamenilor să continue să cultive alimente sănătoase pentru restul societății, fără a se baza pe mașini și substanțe chimice uriașe.
Animalele crescute în ferme organice nu sunt supuse condițiilor teribile de viață impuse animalelor crescute comercial care trăiesc adesea în spații extrem de mici, fără libertatea de mișcare sau interacțiune. Aceste condiții nesănătoase duc la răspândirea bolii, care este combătută cu doze regulate de antibiotice.
În fermele ecologice se acordă prioritate nevoilor animalelor. Alimentația sănătoasă, condițiile de viață curate și libertatea de a se comporta ca animale înseamnă animale mai sănătoase. Când animalele sunt bolnave, acestea sunt îngrijite individual în funcție de nevoile lor reale.
Agricultura ecologică și durabilă protejează oamenii, animalele și mediul. Creșterea cererii de produse ecologice va încuraja această formă de agricultură și se va asigura că aprovizionarea cu alimente la dispoziția copiilor noștri este una sănătoasă.